Nieuwsbrief 1 Stichting Koorstelling
 
Bekijk via de browser
Iedereen kan lid worden van de 'Club van 5'. Je steunt Stichting Koorstelling met een eenmalige donatie van € 5 en je ontvangt vervolgens onze nieuwsbrief. Bovendien kom je straks als 'Lid van de club van 5' als eerste aan de beurt bij de kaartverkoop van onze voorstellingen. Als je deze nieuwsbrief ontvangt ben je waarschijnlijk al lid, stuur daarom de nieuwsbrief door en maak vrienden en familie enthousiast, wij zijn er enorm mee geholpen!! Mail pr@koorstelling.nl als je lid wilt worden van de 'club van 5'. 

Terugblik

Zondag 20 september j.l. vond de jaarlijkse bevrijdingsmarkt rond het Hofke plaats. Voor ons als koor een prima gelegenheid om onze naamsbekendheid te vergroten in de buurt waar wij wekelijks repeteren. In de kraam konden bezoekers bij ons een lekker kopje koffie/thee komen drinken met daarbij een heerlijk zelfgebakken koek. Natuurlijk was er info over ons muziektheater en de mogelijkheid om lid te worden van de 'Club van 5'. We kijken terug op een succesvolle dag!

Vooruitblik

Het maken van een theatervoorstelling kost niet alleen veel tijd en energie maar ook veel geld. Daarom zijn we op zoek naar sponsoren en subsidies. Maar we zijn ook niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Doormiddel van eigen acties proberen we extra inkomsten te genereren. Daarom organiseren we op zondag 20 maart 2016 van 10:00 tot 16:00 uur een rommelmarkt in Activiteitencentrum “Orka” aan de Broekakkerseweg 1 in Eindhoven. Hiervoor vragen wij u om actief spullen voor de rommelmarkt te gaan verzamelen. Het ideale moment om eindelijk eens de zolder en garage op te ruimen. Wie weet kunt u zelfs familie, vrienden, buren en bekenden overhalen om hetzelfde te doen.
 

Wat zoeken we? Oftewel wat verkoopt goed?


Kinderkleding schoon en heel * kinderspeelgoed * kinderboeken/cd’s/DVD’s * volwassen kleding schoon en heel * boeken *CD’s * DVD’s * LP’s (voor volwassenen) * Oude tassen * oude retro voorwerpen * sieraden * paasartikelen * elektronica (een sticker erop of de elektronica nog werkt of niet) * leuke spullen voor in de tuin.

Te grote spullen kunnen we niet gebruiken!

De Brabantse Verhuis Centrale heeft ons tot 19 maart 2016 een gratis Unit aangeboden om spullen op te slaan maar helaas is deze al bijna vol. Daarom  zouden we u willen vragen de spulletje voor de rommelmarkt zelf tot 19 maart te bewaren. Lukt dit echt niet dan zoeken we samen naar een oplossing. Mocht u nog een opslagruimte weten dan houden we ons uiteraard van harte aanbevolen. Tijdens de Rommelmarkt willen we ook een tombola of een veiling organiseren. Voor de tombola hebben we mooie cadeautjes nodig. Op de veiling gaan we de allermooiste ingezamelde spullen tegen opbod verkopen. 
 
Ons streven is een netto opbrengst van € 1.000,-. 
Neem contact op met Jacqueline Heesters voor in het inleveren van mooie spullen op
Telnr: 06-13059938 of via sponsor@koorstelling.nl

Onze sponsoren!

Er zijn drie leden van stichting koorstelling actief met het benaderen van bedrijven om te vragen of ze het muziektheater willen steunen door sponsor te worden. Dit kan door een financiële bijdrage zijn maar ook een bijdrage in natura. Denk aan zaken voor op het podium, attributen tijdens de voorstelling, de zogenaamde rekwisieten.

U bent natuurlijk zelf al lid van de club van 5 en helpt ons hierdoor al een stapje op weg naar een grootse voorstelling. Maar misschien kent u een bedrijf die ons zou willen sponsoren. Dan horen wij graag van u! Stuur een mailtje naar sponsor@koorstelling.nl en de sponsorcommissie zal dan verder contact opnemen met het betreffende bedrijf.
Wie is Stichting koorstelling?
Stichting Koorstelling is de rechtsvorm van projectkoor 'Werk in uitvoering' opgericht om het nieuwe project in goede banen te kunnen leiden. We zijn ingeschreven bij de KvK.
 
Wat gaan wij doen?
We gaan met ons koor (projectkoor 'Werk in uitvoering') een muziektheatervoorstelling realiseren in oktober 2016. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt:
  • Een sprankelende feelgood voorstelling op basis van een eigengemaakt verhaal. Een stuk over persoonlijke ontwikkeling, hoop, moed, liefde voor jezelf en je kind, humor en herkenning!
  • We zijn op 21 september gestart met de auditie voor de hoofdrollen binnen ons eigen koor. Dus  koorleden die het leuk vinden krijgen de kans om te acteren.
  • Muziek voert de boventoon van de voorstelling, maar we gaan ook werken met andere theatervormen.
  • Naast een dirigent hebben we een professionele regisseur en een choreograaf. En natuurlijk een band voor de begeleiding.
  • Het project duurt anderhalf jaar. In die tijd gaan we allerlei leuke evenementen organiseren die ons leiden naar het einddoel.
  • 6, 7, 8 en 9 oktober zijn de voorstellingen. Het wordt een evenement zoals nog niet eerder vertoond in Eindhoven!
 
Wanneer en waar?
Datum: 6, 7, 8 en 9 oktober 2016
Locatie: Pand P in Eindhoven

 
Hoe zijn wij te volgen?
Vanaf nu zijn wij te volgen via Facebook en Twitter maar ook via onze eigen website http://www.koorstelling.nlDaarnaast zullen wij regelmatig persberichten plaatsen in de verschillende wijk/buurtkranten en dag/weekbladen. Ook zullen wij doormiddel van allerlei leuke evenementen onze vorderingen laten zien en vooral ook laten horen. Hiermee  maken wij u deelgenoot van datgene waar wij mee bezig zijn. Like onze facebook pagina en volg ons op twitter (@koorstelling), dan hoeft u niets te missen 

Elise Colen-Claas - Dirigente

Elise Colen is als 5-jarig meisje begonnen met pianoles. Haar vader vond het belangrijk dat zijn enige dochter (na 4 zonen) pianoles kreeg. Het was les met het mes op de keel. Pas op haar 14e begon ze de smaak te pakken te krijgen en realiseerde ze zich hoe blij ze was dat haar ouders doorgezet hebben. Ze heeft ruim 20 jaar verschillende koren begeleid zowel tijdens de repetities als bij optredens in binnen- en buitenland. Zo heeft ze o.a. Marco Bakker, Ernst-Daniel Smid, Henk Poort en Marjolein Keuning begeleid. De muziek heeft haar altijd verder gebracht in haar leven. In 2010 brak een nieuwe periode aan. Op aandringen van een goede vriendin startte zij een eigen koor in haar eigen woonwijk en rolde zo in het vak van dirigent. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en een heerlijke groep zangers zorgen er vijf jaar later voor dat Elise muzikaal vorm kan geven aan deze muziektheatervoorstelling.

Johan Snijders - Muzikale  begeleiding

Johan Snijders heeft 18 jaar ervaring als toetsenist in verschillende coverbands, in genre variërend van soul, disco en Nederpop tot stevige rock. Ook heeft hij het Pabo Koor in Helmond een aantal jaar begeleid als toetsenist van het combo. Toen dit koor de eigen productie 'Parijs' ging voorbereiden, trad Johan op als mede arrangeur, toetsenist, bandleider en lid van het productieteam. Sinds enkele jaren is hij de vaste pianist voor de kerstconcerten van het projectkoor Werk in Uitvoering. Johan arrangeert en begeleidt het projectkoor bij deze nieuwste uitdaging.

Jenneke Wouters - Regisseur

Jenneke Wouters deed in haar tienerjaren praktijkervaring op bij diverse producties van Stichting Theaterplan Eindhoven. Even studeerde ze Jazz-zang aan het conservatorium in Maastricht, waarna ze koos voor musical en verder studeerde aan de academie van het Nederlands Musical Ensemble (later DAPA). Ze speelde Jekyll & Hyde en Eiland van het NME, deed mee aan 'Musicals in Ahoy' (JvdE) en in diverse dinershows. Binnen Music All Around schreef ze voor de diverse shows de muziek en/of het script. Sinds 2008 geeft ze musical les bij het Nederlands Jeugd Musical Theater in Amsterdam en sinds 2009 ook bij het Muziekpakhuis049 in Asten.

Claudy Claus - Choreograaf

Claudy danst al van kinds af aan, ze zat tien jaar in de demonstratiegroep van balletstudio Valentijn en is als 18-jarige ook begonnen als dansdocente. In die tijd heeft ze de demonstratiegroep van dansgroep Butterfly in Aalst-Waalre overgenomen en heeft 19 jaar lang dansproducties met hen gemaakt. Claudy heeft in die tijd een cursus Lichttechniek gedaan, diverse dansworkshops gegeven en o.a. een coproductie met harmonie Phileutonia en de Volharding gedaan. Vervolgens was ze meer dan tien jaar lid van het artistieke team van  theatergroep Kinderspel, waar ze nu nog af en toe als choreograaf bijspring. Ook is ze invaldocent bij balletstudio Valentijn in Eindhoven en op dit moment werkt ze als gastchoreograaf bij toneelgroep Koffie Verkeerd aan ‘Burgerman’s bruiloft’. En dan nu het project met het koor en zoals ze zelf zegt: "ik heb er keiveel zin in!!" Een zeer gemengde groep qua leeftijd en bewegingsmogelijkheden, dus een leuke uitdaging om iedereen te laten stralen op het podium.

Een sponsor in de spotlight

De Brabantse Verhuis Centrale is al vier generaties lang de beste keuze als het aankomt op zorgvuldige verhuizingen. U kunt ze inzetten voor persoonlijke verhuizingen, maar ze zijn ook experts op het gebied van verhuizingen van bedrijven. BVC verhuizen uw inboedel of inventaris efficiënt, waarbij ze al het werk uit uw handen kunnen nemen. Ook helpen ze u bij de voorbereiding van de verhuizing, alsmede het in- en uitpakken, tevens bieden ze uitstekende nazorg.
Copyright © Stichting Koorstelling

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    gegevens bijwerken