Nieuwsbrief 3 Stichting Koorstelling
 
Bekijk via de browser
KAARTVERKOOP IS GESTART!
Er zijn 6 voorstellingen.
6 oktober premiere
7, 8 en 9 oktober
Op de za 8 en zo 9 zijn er zelfs twee voorstellingen.
Je kunt via de website van Koorstelling of rechtstreeks bij 
Pand P je toegangs-bewijs kopen. 
Club van 5 leden: Een warm dankjewel voor jullie hulp! De Club van 5 telt ruim 200 leden en deze leden hebben als eerste te horen gekregen dat de kaartverkoop was gestart. Wil je ons koor en ons project een warm hart toedragen dan informeer vrijblijvend naar onze sponsormogelijkheden.  

Vooruitblik

Pinksterbraderie

Op tweede pinksterdag, 16 mei kun je ons vinden op de braderie op 't Hofke in Tongelre (onze thuishaven waar we elke maandagavond repeteren). We hebben een kraam waar je een heerlijk kopje koffie of thee kunt komen drinken met zelfgebakken lekkers door onze koorleden. Deze actie doen we natuurlijk om onze theatervoorstelling te realiseren. Dus zoek ons op en kom gezellig even een bakkie doen!

Terugblik

Rommelmarkt

Zondagochtend 20 maart 9 uur... er staan al zo'n 25 bezoekers voor de deur en om 10 uur gaan de deuren pas open, dat beloofd wat! De hele dag is het druk geweest op onze rommelmarkt die we in 
Activiteitencentrum "Orka" aan de Broekakkerseweg hebben gehouden. Onze koorleden hebben zich enorm ingezet om deze dag tot een succes te maken. Spullen ophalen, spullen opslaan, sorteren, nog meer verzamelen en dan uiteindelijk achter de kraam om de boel te verkopen. In de vorige nieuwsbrief schreven we nog we nog dat het streven €1000 was, we hebben dit streefbedrag ruim gehaald en kijken met veel plezier terug op deze perfect gelopen dag! 

Onze sponsoren!

Onze sponsorcommissie is altijd op zoek naar bedrijven die ons willen steunen. Dit kan een financiële bijdrage zijn maar ook een bijdrage in natura. Denk aan zaken voor op het podium, attributen tijdens de voorstelling, de zogenaamde rekwisieten.

Misschien kent u een bedrijf die ons zou willen sponsoren. Dan horen wij graag van u! Stuur een mailtje naar sponsor@koorstelling.nl en de sponsorcommissie zal dan contact opnemen.

Deze sponsoren staan al op onze lijst:

Noctua

Romico

Vernet BV

Stichting Koren Festival Eindhoven

De band is compleet!

Onder leiding van Johan Snijders hebben we het combo compleet voor onze voorstelling. graag stellen we de leden aan je voor: v.l.n.r.: Robert Rongen (basgitaar), Erwin Verberk (Drums), Johan Snijders (toetsen) en Paul Verspaget (gitaar).

Enkele vragen aan de heren:

Wat doen jullie nog meer op muzikaal vlak?

Robert: Ik speel nu zo'n 5 jaar bas in een country/rock band en ik oefen met achtergrondzang. Daarnaast speel ik al 30 jaar gitaar en heb ik nog drum-, keyboard- en zangles gedaan.
Erwin: Ik speel ook in een cover band Da-Is-Ok. We spelen voornamelijk funk, soul en rock.
Paul: Momenteel niet veel, vooral nu druk met mijn gezin i.v.m. 3 jonge kinderen. Voorheen 16 jaar in popband "jong belegen" gezeten samen met Johan en Erwin. Tevens in het combo van het Pabo koor gezeten en enkele projecten gedaan.

Wat was de reden om mee te doen aan dit project?

Robert: Lijkt me een leuke en leerzame ervaring om een koor te begeleiden en om zelf eens "in de orkestbak" te staan op toneel.
Erwin: ik ben gevraagd door Johan, ik speelde voorheen ook in een cover band met Johan en Paul , was altijd gezellig en fijn muziek gemaakt.
Paul: Mijn gitaarspel een beetje op niveau houden, muziek maken blijft erg leuk en bijna verslavend. Het blijft de leukste hobby die er is!

Wat vind je er van tot nu toe?

Robert: We hebben een leuke band met uitdagende nummers, meeste indruk maakte het koor als ze voluit zingen, ik verheug me erop om samen met het koor te spelen.
Erwin: Volgens mij hebben we de vaart er in, het koor doet het geweldig, zeker als ze helemaal voluit gaan, komt er een bak geluid op ons af, dus wat mij betreft gaan we geweldig.
Paul: Erg leuk mede dankzij het enthousiaste koor.

In gesprek met onze hoofdrolspelers

(In de komende nieuwsbrieven lees je ook over de andere hoofdrolspelers en speelsters!)

Roy Matulessy - Hans (vroeger) 

Roy Matulessy is mijn naam. Samen met mijn zusjes Babs en Peggy, waren we op zoek naar een koor in de regio Eindhoven alwaar we onze, met de paplepel ingegoten muzikaliteit, ten gehore konden brengen. Na een leuke "meeloop oefenavond" bij het projectkoor WIU en goedkeuring van de ballotage commissie, zijn we sinds februari 2015 lid van dit gezellige clubje. Hoe leuk en verrassend was het dat ik tevens mocht gaan acteren [rol van Hans (vroeger)] en dansen. Voor mij persoonlijk betekent muziek erg veel. Als een echte gevoelsmens heb ik muziek nodig. Ik kan er erg verdrietig, maar eveneens melancholisch, blij, opgewekt en gelukkig van worden. Er gaat geen moment voorbij, of ik heb wel een melodie in mijn hoofd of neurie/fluit/zing ik mee zodra ik een nummer hoor. Het project loopt inmiddels ruim 1 jaar. Iedereen werkt hard en doet er ontzettend veel voor. Het wordt een geweldige en zeer variërende voorstelling.

Inge Valk - Trui (vroeger)

Hallo allemaal, mijn naam is Inge Valk en ik speel de jonge Trui in het stuk, samen met Kim. Ik heb echt heel veel zin in de optredens, ook al vind ik het ook spannend! Sinds anderhalf jaar zing ik bij het koor. Mijn man, Wilco Valk, die toevallig ook mijn tegenspeler Sjors is in het stuk, is er als eerste bij gekomen. Mijn schoonvader, Rien Valk, heeft toen ook de stoute schoenen aangetrokken en is onderdeel geworden van het koor. Het is dus een echte familie aangelegenheid! Zelf heb ik weinig ervaring met zingen, behalve dan met de kinderen op mijn werk of onder de douche. Dus dubbel spannend om dan nu meteen een rol te spelen. Maar ik dacht, dit is de uitgelezen kans om zoiets als dit te doen, nu of nooit! Dus met knikkende knieën auditie gedaan en gelukkig met een positief resultaat. De komende tijd flink aan de slag met de tekst en het toneelspelen, maar dat gaat helemaal goed komen! We gaan ons uiterste best doen om iets moois neer te zetten tijdens de optredens en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!

Kim - Trui (vroeger)

Hallo, ik ben Kim Klaus. Vanaf februari 2015 lid van het koor WIU. Al sinds ik me kan herinneren zing ik met veel plezier. De vraag is dan waarom ik pas in 2015 besloot lid te worden van een koor...tja ik denk dat het gewoon zo heeft moeten zijn. Het project waar we nu mee bezig zijn, bood me mede de kans om het acteertalent in mezelf naar boven te halen. Iets waarbij ik mezelf kan laten zien op allerlei fronten. Toen ik hoorde dat ik één van de hoofdrollen mocht vertolken was ik dolblij. Mijn andere grote hobby is tafeltennis, waar ik zaterdags ook de jeugd begeleid met veel plezier. Inmiddels ben ik alweer 1 jaar gelukkig getrouwd met mijn man Bart en afgelopen februari zijn we de troste ouders geworden van onze dochter Noa.

Anja van der Sande - Trees 

Ik heb altijd toneel willen spelen, maar het is er nooit van gekomen. Toen Elise met het idee voor deze voorstelling kwam, dacht ik: "Yes, dat gaan we doen!". In BESLIST. speel ik de rol van Trees, die bitchy en afstandelijk is. Als Trees heb ik een moeilijke relatie met mijn dochter Tessa, die een heel goede relatie met mijn moeder heeft en daar ben ik jaloers op. Het stuk gaat over drie generaties vrouwen die alle drie hetzelfde meemaken, maar dat niet van elkaar weten. Door het dagboek van oma Trui wordt er veel duidelijk. Het zijn alle drie onafhankelijke vrouwen. Ze hebben alleen nooit de tijd genomen om elkaar dingen te vertellen. Op het laatst van het stuk heb ik het gevoel dat Tessa en ik weer dichter bij elkaar komen. Via mijn moeder wordt er iets opgelost.
Repetitiedag in het Parktheater

Repeteren in het Parktheater? nou ja, in de repetitieruimte van het Parktheater, ook leuk! De ochtend hebben we gebruikt om hard te werken aan de dans in combinatie met zang samen met Claudy, onze choreografe. Na een heerlijke lunch en even ontspannen ging al snel de gong voor deel twee! De middag stond dan ook in het teken om alle scènes die we tot nu toe hebben geoefend achter elkaar neer te zetten met alles erop en eraan. Het was een heerlijke, vermoeiende dag met knetterveel energie die rondzoemde in de ruimte en het zou onze club niet zijn, met af en toe heerlijk gelach!
Copyright © Stichting Koorstelling

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    gegevens bijwerken
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*