6 t/m 9 oktober 2016: unieke theatervoorstelling: BESLIST: 6 uitverkochte voorstellingen in Pand P. Het verhaal:

Eindhoven 2016.

Tot het moment dat haar oma Trui op 100-jarige leeftijd sterft, leeft Tessa Vermeer het leven van een moderne eigentijdse vrouw. Ze heeft alles wat ze zich maar kan wensen: een leuk dochtertje, een fijn huis, een succesvolle carrière en een druk sociaal leven. Na het overlijden van haar 100-jarige oma, met wij ze een sterke band had, verandert het leven drastisch voor Tessa. Hierbij speelt het dagboek van oma Trui en een goed bewaard familiegeheim een grote rol. Ook ontdekt Tessa dat zowel haar oma als haar moeder Trees in hun leven onvermoede keuzes hebben gemaakt. En dat er nog meer overeenkomsten tussen de drie generaties zijn. Door het lezen van het dagboek komen ook herinneringen aan haar jeugd en aan de wijze lessen van oma Trui terug. Uiteindelijk beseft Tessa dat ze haar leven zelf in de hand heeft en bij het maken van belangrijke keuzes haar hart moet volgen, ongeacht wat anderen daar van vinden. Ze komt tot de conclusie dat er in 100 jaar veel veranderd is, maar dat bepaalde dingen altijd hetzelfde zullen blijven, of het nu 1945, 1973 of 2016 is!

In een voorstelling van anderhalf uur muziek, zang, dans en theater nemen we u aan de hand van een prachtig verhaal mee door de hoogtepunten in de geschiedenis in de afgelopen 100 jaar. Omdat het verhaal zich afspeelt in Eindhoven, zullen de belangrijkste (industriële) stakeholders niet ontbreken. We gaan het leven van 100 jaar oma Trui herbeleven. Zo ziet u bijvoorbeeld hoe de jonge Trui als meisje in de huishouding gaat werken bij meneer Fritsen, de directeur van het grootste bedrijf van Eindhoven. Maar ook hoe dochter Trees en kleindochter Tessa op hun beurt doorgroeien op de maatschappelijke ladder binnen het bedrijf en hoe ze ieder op hun eigen manier omgaan met de keuzes die het leven vraagt. Ook de oorlogstijd en de daaropvolgende bevrijding komen langs, evenals de woelige jaren 70. We reizen met flashbacks honderd jaar door de tijd. Voor velen een feest der herkenning. Of het allemaal goed komt met onze Tessa? Kom dat zelf maar bekijken!
BESLIST. is feelgood muziektheater met humor, tranen en kippenvel, groeien, verbinden, verlangen en romantiek. BESLIST. wordt geproduceerd door Stichting ‘Koorstelling’ en uitgevoerd door projectkoor ‘Werk in Uitvoering’.

**********

Een impressie van achter de schermen.

 

We hebben onze eerste theatervoorstelling BESLIST gemaakt in oktober 2016. Deze is gemaakt door leden van Projectkoor ‘Werk in Uitvoering‘.

We hebben hierbij de toegewijde hulp gehad van:

d76277f0-bbb5-4f9f-b954-f850858c2252 Elise Colen-Claas – Dirigent     
Elise is als 5-jarig meisje begonnen met pianoles. Haar vader vond het belangrijk dat zijn enige dochter (na 4 zonen) pianoles kreeg. Het was les met het mes op de keel. Pas op haar 14e begon ze de smaak te pakken te krijgen en realiseerde ze zich hoe blij ze was dat haar ouders doorgezet hebben. Ze heeft ruim 20 jaar verschillende koren begeleid zowel tijdens de repetities als bij optredens in binnen- en buitenland. Zo heeft ze o.a. Marco Bakker, Ernst-Daniel Smid, Henk Poort en Marjolein Keuning begeleid. De muziek heeft haar altijd verder gebracht in haar leven. In 2010 brak een nieuwe periode aan. Op aandringen van een goede vriendin startte zij een eigen koor in haar eigen woonwijk en rolde zo in het vak van dirigent. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en een heerlijke groep zangers zorgen er vijf jaar later voor dat Elise muzikaal vorm kan geven aan deze muziektheatervoorstelling.

jenneke zw Jenneke Wouters – Regisseur
Jenneke Wouters deed in haar tienerjaren praktijkervaring op bij diverse producties van Stichting Theaterplan Eindhoven. Even studeerde ze Jazz-zang aan het conservatorium in Maastricht, waarna ze koos voor musical en verder studeerde aan de academie van het Nederlands Musical Ensemble (later DAPA). Ze speelde Jekyll & Hyde en Eiland van het NME, deed mee aan ‘Musicals in Ahoy’ (JvdE) en in diverse dinershows. Binnen Music All Around schreef ze voor de diverse shows de muziek en/of het script. Sinds 2008 geeft ze musical les bij het Nederlands Jeugd Musical Theater in Amsterdam en sinds 2009 ook bij het Muziekpakhuis049 in Asten.

claudy zw Claudy Claus – Choreograaf
Claudy danst al van kinds af aan, ze zat tien jaar in de demonstratiegroep van balletstudio Valentijn en is als 18-jarige ook begonnen als dansdocente. In die tijd heeft ze de demonstratiegroep van dansgroep Butterfly in Aalst-Waalre overgenomen en heeft 19 jaar lang dansproducties met hen gemaakt. Claudy heeft in die tijd een cursus Lichttechniek gedaan, diverse dansworkshops gegeven en o.a. een coproductie met harmonie Phileutonia en de Volharding gedaan. Vervolgens was ze meer dan tien jaar lid van het artistieke team van  theatergroep Kinderspel, waar ze nu nog af en toe als choreograaf bijspringt. Ook is ze invaldocent bij balletstudio Valentijn in Eindhoven en op dit moment werkt ze als gastchoreograaf bij toneelgroep Koffie Verkeerd aan ‘Burgerman’s bruiloft’. En dan nu BESLIST. “Ik heb er keiveel zin in!!” Een zeer gemengde groep qua leeftijd en bewegingsmogelijkheden, een leuke uitdaging om iedereen te laten stralen op het podium.

johan zw Johan Snijders – Bandleiding
Johan Snijders heeft 18 jaar ervaring als toetsenist in verschillende coverbands, in genre variërend van soul, disco en Nederpop tot stevige rock. Ook heeft hij het Pabo Koor in Helmond een aantal jaar begeleid als toetsenist van het combo. Toen dit koor de eigen productie ‘Parijs’ ging voorbereiden, trad Johan op als mede arrangeur, toetsenist, bandleider en lid van het productieteam. Sinds enkele jaren is hij de vaste pianist voor de kerstconcerten van het projectkoor Werk in Uitvoering. Johan arrangeert en begeleidt het projectkoor bij deze nieuwste uitdaging.

IMG_8250

En dit is onze volledige band! Van links naar rechts: Robert Rongen (basgitaar),
Erwin Verberk (drums), Johan Snijders (toetsen) en Paul Verspaget (gitaar).

Uiteraard doet het hele koor mee tijdens de voorstelling, maar een aantal leden vervulden een hoofdrol:

 portret foto hoofdrolspelers koor Peggy portret foto hoofdrolspelers koor Hilda  portret foto hoofdrolspelers koor Theo
 Tessa, dochter Trui –> Peggy Krupers  Trui (nu) –> Hilda Premsela  Hans, man van Trees (nu) –> Theo Mansveld
 portret foto hoofdrolspelers koor Anja  portret foto hoofdrolspelers koor Johan  portret foto hoofdrolspelers koor Roy
 Trees, dochter Trui (nu) –> Anja van de Sande  Nils Andersson –> Johan van Zeeland  Hans, man van Trees  (vroeger) –> Roy Matulessy
 portret foto hoofdrolspelers koor Wilco  portret foto hoofdrolspelers koor Wendy
 Sjors Slagers, Vriend van Trui –> Wilco Valk  Trees, dochter Trui (vroeger) –> Wendy Dekker
portret foto hoofdrolspelers koor Kim  portret foto hoofdrolspelers koor Inge
 Trui (vroeger) –> Kim Klaus    Trui (vroeger) –> Inge Valk