6 t/m 9 oktober 2016: unieke theatervoorstelling: BESLIST: 6 uitverkochte voorstellingen in Pand P. Het verhaal:

Eindhoven 2016.

Tot het moment dat haar oma Trui op 100-jarige leeftijd sterft, leeft Tessa Vermeer het leven van een moderne eigentijdse vrouw. Ze heeft alles wat ze zich maar kan wensen: een leuk dochtertje, een fijn huis, een succesvolle carrière en een druk sociaal leven. Na het overlijden van haar 100-jarige oma, met wij ze een sterke band had, verandert het leven drastisch voor Tessa. Hierbij speelt het dagboek van oma Trui en een goed bewaard familiegeheim een grote rol. Ook ontdekt Tessa dat zowel haar oma als haar moeder Trees in hun leven onvermoede keuzes hebben gemaakt. En dat er nog meer overeenkomsten tussen de drie generaties zijn. Door het lezen van het dagboek komen ook herinneringen aan haar jeugd en aan de wijze lessen van oma Trui terug. Uiteindelijk beseft Tessa dat ze haar leven zelf in de hand heeft en bij het maken van belangrijke keuzes haar hart moet volgen, ongeacht wat anderen daar van vinden. Ze komt tot de conclusie dat er in 100 jaar veel veranderd is, maar dat bepaalde dingen altijd hetzelfde zullen blijven, of het nu 1945, 1973 of 2016 is!

In een voorstelling van anderhalf uur muziek, zang, dans en theater nemen we u aan de hand van een prachtig verhaal mee door de hoogtepunten in de geschiedenis in de afgelopen 100 jaar. Omdat het verhaal zich afspeelt in Eindhoven, zullen de belangrijkste (industriële) stakeholders niet ontbreken. We gaan het leven van 100 jaar oma Trui herbeleven. Zo ziet u bijvoorbeeld hoe de jonge Trui als meisje in de huishouding gaat werken bij meneer Fritsen, de directeur van het grootste bedrijf van Eindhoven. Maar ook hoe dochter Trees en kleindochter Tessa op hun beurt doorgroeien op de maatschappelijke ladder binnen het bedrijf en hoe ze ieder op hun eigen manier omgaan met de keuzes die het leven vraagt. Ook de oorlogstijd en de daaropvolgende bevrijding komen langs, evenals de woelige jaren 70. We reizen met flashbacks honderd jaar door de tijd. Voor velen een feest der herkenning.

BESLIST. is feelgood muziektheater met humor, tranen en kippenvel, groeien, verbinden, verlangen en romantiek. BESLIST. wordt geproduceerd door Stichting ‘Koorstelling’ en uitgevoerd door projectkoor ‘Werk in Uitvoering’.

Foto’s: Hanneke Sieben