2018 De laatste dans

“De verhalen die we over onze ervaringen vertellen, beschrijven niet de werkelijkheid, maar creëren die.”
(David Cooperrider)

Van 25 oktober tot en met 4 november 2018 was er in Pand P een bijzondere testamentlezing van de rijke theatermagnaat Gerard Pennekamp. Gerard is 2 jaar geleden overleden. Zijn grote wens is dat zijn hele ingewikkelde familie het goed heeft met elkaar. In zijn leven heeft hij dat nooit voor elkaar gekregen. Slim als hij was heeft hij het nu zo geregeld dat zijn testament pas gelezen mag worden als de HELE familie samen is. Jongste dochter Emma heeft de halve wereld rondgereisd om te zorgen dat de hele familie bij elkaar is. En nu is het dan eindelijk zover dat zijn testament voorgelezen kan worden.

Niets is wat het lijkt en dat is eigenlijk het enige wat waar blijkt te zijn. Zeven heerlijke voorstellingen met bijzondere rollen, bekende muziek, een goed verhaal op een heel bijzondere manier verteld, waarover hoe dan ook nog lang is nagepraat.

Het bijzondere zat hem in het feit dat de voorstelling al in de foyer begon, vervolgens het publiek gesplitst werd in twee delen die ieder een eigen variant van de show zag om vervolgens na de pauze iedereen bij elkaar te hebben om toe te werken naar het slot.

De Laatste Dans’ is een familie drama in het genre ‘zwarte komedie’. De emoties lopen hoog op, maar de ironie en de lach is nooit ver weg. Muziek, hilarische momenten en drama wisselen elkaar af, met tussen de bedrijven door veel ruimte voor improvisatie en mooie liedjes. Hoe het afloopt weet niemand, zelfs de familie niet.

Foto’s: Hanneke Sieben